Hypnose ervaringen

Door de jaren heen zijn er veel opmerkingen en ervaringen gedeeld.

Voor recensies druk op de knop boven in het menu maar hieronder doorlezen is ook een pretje 🙂

Hypnosesessie tegen onder andere extreme depressiviteit  (jongen 18 jaar)

Hallo Evert,

 Ja dit is een sessie zoals je t zou hopen, lijkt me. De overgave was goed, ook de informatie voorafgaand uiteindelijk bruikbaar (zoals de overtuiging die hem kennelijk dwars zat). En de kerel na afloop mooi relaxed.
Op de terugweg naar huis was hij spraakzaam en wilde hij bij de mac langs. Dat was nogal wat want mijn zoon leeft al twee maanden op flesjes Nutrilon. Alleen het avondeten pakt hij wat hapjes mee.
Hij is diep gegaan de afgelopen periode, daarom keek ik zo naar vandaag uit. Benieuwd wat morgen brengt, hij slaapt nu gelukkig.
(2 dagen later) Hi Evert,

Ik meld me nog even. Weet je dat mijn zoon echt veel frisser rondloopt dan voordat hij bij jou was..? Je durft er bijna niet aan te denken dat zoiets voortzet. Vanmorgen heeft hij een afspraak met zijn therapeut. Dat is iets wat hem normaal ontzettend blokkeert en erna dondert hij dan in. Dat weet hij zelf ook en desondanks heeft hij een afspraak gemaakt om om 12 uur te sporten. Dat is bijzonder in de combinatie, maar ook op zich; hij is al een week of zes niet geweest. Ik heb geen idee of hij ook werkelijk gaat en hoe hij na de twee activiteiten is, maar dat hij het overweegt, is al een enorme stap vooruit. Pfoeh.

Hij gaf gister aan dat hij heel graag nog een afspraak met jou zou maken. Is dat voor jou ook okee? Wij vonden het tijdstip zo midden op de dag allebei plezierig.

Hypnosesessie Alcoholverslaving

Hallo Evert,

Ondanks het feit dat ik nogal sceptisch tegenover hypnose stond, begin het vertrouwen toe te nemen. Vanaf onze sessie dacht ik weliswaar nog veel aan alcohol, echter meer op een verbaasde en enigszins afwachtende manier; ik ervaar geen enkele drang om alcohol te kopen of gebruiken en vroeg me af ” hoe laat” die drang weer de kop op zou steken. Ik was echter gisteravond op de “buurtborrel” en het kostte mij geen enkele moeite om de hele avond op vruchtensap door te brengen. Ik keek hoe anderen bier en jenever dronken en het deed me totaal niets. Dat deed me denken aan de uitspraak van mijn collega over spinnen; ” het laat mij Siberisch koud”, zo ervaar ik het nu namelijk ook.
Met afwachtend bedoel ik dat ik nu zo langzamerhand wel geloof dat de sessie daadwerkelijk iets met mij gedaan heeft. Ik heb alleen nog niet het vertrouwen dat de drang nooit meer terug zal komen. Ik verwacht dat dit vertrouwen wel zal groeien in de komende -alcoholvrije- tijd.
Nogmaals bedankt voor je hulp, ik hou je op de hoogte,
Hypnosesessie angst voor vogels, fladderende vogels, eenden enz.
Hi Evert,
Ik ben afgelopen donderdagavond bij mijn vrienden geweest die een grote vijfer met eenden hebben en ik ben op de eenden afgelopen en voelde me goed. Geen angst, geen hartkloppingen. Wow!
Dus bedankt voor je hulp!

Terugkoppeling sessie dochter en vriendinnen
Hoi,

Het heeft even geduurd, maar hier een berichtje van mij.

Het gaat ontzettend goed met L. Ze slaapt goed in en voelt zich veel beter en uitgeruster. Ze heeft zelfs in het vliegtuig geslapen. Afgelopen maandag heeft ze tot 9.15 uur geslapen, terwijl ze op tijd naar bed was gegaan. Tis werkelijk geweldig. Ben zo blij voor haar.

Ben je ontzettend dankbaar wat je voor mij en voor L. gedaan hebt.

Ps afgelopen zaterdag zag ik M. Ik zag gelijk dat ze heel anders uit haar ogen kijkt. Ze is 7 mei bij je geweest. Ze is 5 kilo afgevallen en is een heel ander mens. En ze rookt trouwens ook niet meer!

Gisteren kreeg ik van E. een berichtje. Haar ex was bij het uitzwaaien van de kids voor kamp. Ze schreef, ik had er geen stress van. Zo fijn!!

Dit wilde ik even met je delen. Geweldig hoe je mensen helpt!

Als ik je ooit nog nodig hebt voor wat dan ook, neem ik zeker weer contact met je op.

Hypnose t.a.v. Eetproblemen jongen 11jaar
Evert,

Jouw resultaat ! Een happy meal met hamburger en sinas en een danoontje toe! Evert wat je doet …is overweldigend…met de passie en liefde hoe je dit ook doet! Hij raakt er niet overuitgepraat!

Ik en ant zijn nog nooit zo dankbaar geweest…Deze knul is het namelijk ook zo waard!

Deze avond zullen wij heel lang onthouden en wij zijn jou hier ook zo dankbaar voor!

Van persoon tot persoon ben jij iemand die dit soort jongens/pubers zo ontzettend nodig hebben.

Wij hebben van je genoten.

Groet D, A en D

Volgende dag ………………
hij trekt zich zelf over de grenzen en patronen van vroeger. Hij speelt nu buiten gezond jong! Ook met mijn achtergrond (werkend in het onderwijs) in de jeugdproblematiek etc…weet ik dat er nog genoeg kinderen zijn, met problemen…die eigenlijk verholpen kunnen worden.
Je bent een inspiratie voor ons geweest…en bij ieder op zijn eigen manier.!

Hypnosesessie In eigen kracht staan “Eigenkrachtsessie”
Hallo Evert,

Bedankt! Er zijn weer wat lichtjes gaan branden. Wat mij weken terug zwaar heeft gekwetst, doet mij nu wel nog steeds wat. Alleen is het meer van medelijden. Het gaat om het desinteresse.

Hi Evert,
Heb alles een beetje in kunnen laten dalen. Merk het echt en soms merk ik ook dat ik ‘het’ weer even terug moet pakken. Ik laat het nu maar allemaal gebeuren, misschien kom ik met een paar maanden nog wel een keer een paar deuren openen  Dank voor nu vast!
Groet I

Goede morgen Evert.

De hypnose was echt fantastisch. Heb me zo ontzettend goed gevoeld. Zelf mensen die er niets van wisten, hebben een verandering gezien.

Hypnosesessie Woedeaanvallen (zie ook app bij Bizarre eters voor vervolg)
Hoi Evert
Wij zijn vorig jaar met J bij je geweest voor zijn woede aanvallen en hebben het toen over zijn eet probleem gehad. De woede is onder controle maar het eten wordt steeds minder. Graag zouden we daarvoor een afspraak met je maken.
Groeten
M

Hypnosesessie Spinnenangst
Hai Evert, vandaag een spin [niet zo heel groot] in een bakje geschoven en buiten neer gezet, dus al een goed begin. In mijn gang boven zit ook een spin, die mag blijven zitten. Maar echt een hele grote heb ik nog niet gezien.
Ik hou je op de hoogte.

Doodsangst aanvallen
Goedemorgen Evert,
Na de sessie heb ik geen heftige aanvallen van doodsangst meer gehad en ik voel dat ik op de goede weg ben, maar ik voel ook dat ik er nog lang niet ben. Daarom zou ik graag een nieuwe afspraak met je maken om verder te werken aan het wegwerken van de heftige angstgevoelens, die mij beperken.

Hypnosesessie Vliegangst

En hoe is het gegaan met de vliegangst tijdens de vluchten naar Zuid Afrika?

Dit was een heel bijzondere ervaring. Ik was rustig de dagen voordat ik ging vliegen, op Schiphol ook alles goed. En toen nog eens in het grootste vliegtuig van nu, de A380. Ik heb nog nooit zo lekker gevlogen, ik heb gegeten aan boord, gelopen aan boord, naar het toilet en nog rustig staan praten met mensen. De mooiste ervaring was nog dat ik bij een binnenlandse vlucht van Johannesburg naar Kaapstad aan het raam zat en aan het kijken was hoe de piloot bezig was om de donderwolken te ontwijken. Dat lukte niet altijd en hadden we regelmatig turbulentie. Geen vliegangst. En elke keer stootte ik mijn vrouw aan van kijk eens! Het was zelfs zo erg dat mijn vrouw op een gegeven moment dacht; had hij maar vliegangst, want toen had je geen kind aan hem.

Motivatie management “Ga toch eens sportensessie”
Hallo Evert.

Inmiddels al weer een aantal weken geleden dat ik bij je was voor een “ga toch eens sporten” sessie.
Daar ben ik tevreden over.
Wat me erg is bijgebleven van de sessie is het stukje Loslaten. Kamer 5? Groen? Ik weet het niet meer precies.
Het gevoel dat ik er iets mee moet is wel duidelijk en dit gevoel wordt bijna dagelijks sterker!
Dus ik ben benieuwd wanneer je nog ergens een uurtje voor me hebt om hier aan te werken.

Gewichtsmanagement + Relaxmanagement (5mnd later)
Hallo Evert,
Afgelopen woensdag was ik samen met mijn zus bij je voor allebei een sessie gewichtsmanagement. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog steeds onder de indruk ben van wat hypnose me voor gevoel heeft gegeven. Ik voel me nu al een soort “lichter”, en in ieder geval vol energie. En, heel belangrijk, ik heb echt geen behoefte meer gehad aan snoepen/ overeten!
Natuurlijk hebben we op de weg terug alles nog eens de revue laten passeren en we waren allebei verbaasd over hoe we ons voelden. Ook nu, 2 dagen later, zit mijn hoofd nog “vol” met beelden van de sessie en dat voelt prima!
Ik vond het echt een heel bijzondere ervaring! Ik hoop je over een tijdje te kunnen melden dat mijn doel behaald is, en ik ben er van overtuigd dat me dat gaat lukken!
Bedankt voor een geweldige ervaring!
5 maanden later ………..
Hallo Evert,
Graag zou ik een nieuwe afspraak bij je willen maken. Ik zou dan graag een ander “probleem” aan willen pakken. Ik merk nl dat ik, vooral in de omgang met onze oudste zoon (maar ook op andere vlakken), wel wat meer geduld/ rust kan gebruiken… Hopelijk kun je mij daar bij helpen.
P.S. Inmiddels ben ik al ruim 10 kg afgevallen!

Hypnosesessie Stoppen met roken
Hoi Evert,
Vorige week donderdag had ik 19 u bij jou sessie voor stoppen met roken. Nu nog een 8 uur verwijderd van het magische “1 week” moment. Ik heb dus niet meer gerookt na de sessie !

Oplossen van Vreetbuien (niet mijn woorden 🙂 )
Hallo Evert,
na de sessie van vorig jaar voel ik dat ik klaar ben voor de volgende stap: gewichtsmanagement. De vorige sessie heeft me goed geholpen en daarom is het nu tijd om m’n onderbewuste te gaan helpen om betere keuzes te maken (vreetbuien zijn gelukkig verleden tijd).

Jongedame 15/16jr Zelfvertrouwen assertiviteit

Hoi Evert,

Ik voelde me gelijk een stuk fijner en rustiger.
Na afloop hebben we alles besproken mijn moeder erbij.
Het voelde zo fijn.
Dagen erna nog steeds.
Nu een paar maanden later merk ik dat ik overal makkelijker over denk. Voel me zeker en fijner.
Toetsen en spreekbeurten gaan stukken beter.
Ook merk ik dat ik op mijn gemak ben bij mijn vriendinnen.
Zelfs met mijn brommerrijbewijs had ik weinig last van zenuwen.
En geniet weer van alles.
Ik wil jou Evert dan ook erg bedanken voor jouw Hulp.

Drank laten staan en daardoor ook afvallen

Hoi Evert,
Wat de drank betreft gaat het goed, maar eten nog niet zo goed , val nog steeds niet af.

Praten voor (grote) groepen

Hallo Evert,
Ik kan vernemen dat er iets met mijn onderbewustzijn is gedaan.
Het praten in grote groepen is voor mij geen obstakel meer merk ik direct al op. Normaal gesproken deed ik dat niet of moest mezelf ertoe dwingen, maar nu gaat het gewoon vanzelf.
Het was echt een mooie en verrassende ervaring zeker met het het getal onder de tien.
Dat ik mijn hand niet stuurde maar dat het onderbewustzijn dat deed, daar ben ik nog steeds van onder de indruk. Ik heb de sleutel naar mijn probleem gevonden daar ben ik ontzettend blij mee.
Dank je wel.

Zelfvertrouwen Jongen 14 jaar

Hallo Evert,
Het is nu 2 maanden geleden dat K. een sessie bij je hebt gehad om de drempel weg te halen voor het praten.
K. heeft sindsdien heel veel meer zelfvertrouwen, hij is veel meer ontspannen ook op school.
Ik vind hem ook opener geworden ten opzichte van het gezin.

Hypnosesessie Stotteren
Beste Evert, ik ben op woensdag bij je geweest voor een behandeling tegen het stotteren, ik zou hierover nog laten weten hoe het was gegaan. De eerste 2 weken na de behandeling stotterde ik sporadisch/niet, sinds vorige week begint het weer een beetje terug te komen. Hoe dat precies kan weet ik niet zeker maar ik denk dat het komt doordat ik weer teveel ga nadenken/twijfelen terwijl daar geen reden voor is. Ik heb het idee dat ik het mijn eigen aanpraat. Ik wil graag nog even een afspraak maken.

Hypnosesessie Afvallen

Hallo Evert,
Ik ben op 4-02 bij jou geweest in Veenendaal. Ik had al gelijk het gevoel dat er iets met me gebeurd was.
Ik ben nu drie kilo afgevallen wat me zonder moeite lukte.

Beste Evert,
Graag zou ik een afspraak met je maken. Mijn vriendin T. heeft onlangs een goede sessie met je gehad.