Vergroten zelfvertrouwen

Het hebben van een gezonde dosis zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je kan groeien in je “zijn” en zorgt ervoor dat je jezelf kan ontwikkelen op een positieve manier.  Zelfvertrouwen maakt je weerbaarder en minder afhankelijk van anderen. Omdat zelfvertrouwen op elk gebied van je leven van belang is zal je merken dat het hebben van zelfvertrouwen ervoor kan zorgen dat jij jouw mening geeft, dat je initiatieven neemt en open kan staan voor nieuwe dingen. Ook op school, tijdens opleidingen of op je werk is het van essentieel belang om uit te kunnen gaan van jezelf en voldoende zelfvertrouwen te hebben, je zal zien dat het hebben van zelfvertrouwen je prestaties positief zal beïnvloeden.

Uiteraard is het zo dat datgene je in het verleden hebt meegemaakt er voor kan zorgen dat je juist blaakt van het zelfvertrouwen of juist een ernstig tekort hebt aan zelfvertrouwen. Hoe vaker je hebt gemerkt dat je iets goed kunt, hoe makkelijker het is om te geloven dat het je nog een keer lukt. Ook steun en complimenten van anderen, zoals van je ouders en vrienden hebben invloed op je zelfvertrouwen. Hoe meer je deze in je jeugd hebt gekregen, hoe meer zelfvertrouwen je doorgaans zal hebben. Weet dat bijna niemand zichzelf voor de volle 100% zeker voelt. Sterker nog de mensen waarvan jij misschien wel denkt dat deze volledig in controle zijn en zich enorm zelfverzekerd voelen zijn dat misschien helemaal niet en verbergen hun onzekerheid juist door op te scheppen, zich macho, bitchy of dominant te gedragen.

Verbreek die cirkel

Gelukkig is het niet zo dat je in hypnose terug hoeft/moet naar al die vervelende momenten om daar te komen waar je uiteindelijk wil zijn. Belangrijk is te onderzoeken naar wat je nodig denkt te hebben om bij jouw doel “ZELFVERZEKERDHEID” te komen.

Juist daar gaan we mee aan de slag

De meeste mensen twijfelen dus in meer of mindere mate wel eens aan zichzelf, bijvoorbeeld wanneer een promotie uitblijft, je chef kritiek heeft of tijdens een ruzie met je teamgenoot of  collega. Stuk voor stuk situaties die je gevoel van eigenwaarde een flinke deuk kunnen geven. Op zich is daar niets mis mee, af en toe aan jezelf twijfelen is eigenlijk heel normaal. Met voldoende zelfvertrouwen is de kans groot dat je deze situaties als uitdagingen ervaart en niet als problemen ziet.

Een gebrek aan zelfvertrouwen wordt een probleem wanneer het je in je dagelijkse activiteiten en prestaties belemmert. Je twijfelt niet alleen over bepaalde keuzes of over wat je wel en niet kunt, je twijfelt over je hele zelfbeeld: over wie je bent, wie je wilt zijn en wat je graag wilt doen. De gedachten die je over jezelf hebt zijn vaker negatief dan positief. Meestal denk je dat het je weer niet zal lukken. Wanneer je je vaak voor jezelf schaamt of onzeker bent over wat anderen van je vinden wordt het wellicht tijd om eens een sessie af te spreken bij Atyourown Hypnose Veenendaal. Tijdens deze sessie is het vaak niet eens van belang om terug te gaan nar al die vervelende ervaringen maar juist te kijken naar dat wat je nodig hebt om daar te komen waar jij wil zijn om vervolgens in hypnose juist daar mee aan de slag te gaan. Je bent wie je bent en weet wellicht waar je wil zijn ….. laat hypnose jouw tool zijn om daar te komen.

Zelfvertrouwen is het geloof dat je in je eigen kunnen hebt; het vertrouwen dat je op eigen kracht taken aankunt en tegenvallers het hoofd kunt bieden. Zelfvertrouwen werkt positief door in je hele leven, want hoe meer zelfvertrouwen en zelfrespect je hebt, hoe beter je je voelt en een leukere uitstraling je hebt.

Twijfel dan niet langer over het toepassen van hypnose en neem contact op met Atyourown Hypnose in Veenendaal

06-43545125 of via de “ik wil een afspraak” knop.